Lasagne - helt enkelt

PSom planlagt stod den her til aften på lasagne - og i morgen resterne, hvilket jeg glæder mig til. Det blev nemlig en ganske vellykket lasagne i dag :-)

Det er meget forskelligt, hvordan en lasagne her i huset ender - alt efter, hvad køleskabet gemmer på. I dag endte den helt simpelt - og næsten klassisk ("kom til " at tilføje lidt ærter).

Her får i opskriften:
Ingredienser (til 4 personer):
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 stk løg
1 ds hakkede tomater
1 ds tomatpure
2-3 spsk engelsk sauce
2-3 spsk oregano
Salt og peber

Bechamelsauce:
25 g smør
4 spsk mel
4 dk mælk
Salt, peber og muskatnød

Derudover:
10-12 lasagneplader (forkogte eller friske)
2-3 dk ærter
1 stk frisk mozerella 

Fremgangsmåde:
Lav først kødsovsen ved at brune kødet og tilsætte det finthakkede løg. Lad det simre ca fem minutter før hakket tomat, tomatpuré, engelsk sauce og oregano. Sovsen bør simre i mindst 30 minutter - husk at tid giver smag ;-) Smages til med salt og peber.

Mens kødsovsen passer sig selv laves en opbagt sovs, som smages til med salt, peber og rigeligt muskatnød.

Lasagnen samles og bages ved 180 grader i 35-45 minutter til overfladen ef tilpas gylden. Da jeg lagde min lasagne sammen havde jeg lag i følgende rækkefølge: kødsovs, bechamel, plader, bechamel, ærter, mozerella i små stykker (brugte halvdelen af osten), kødsovs, plader, kødsovs, bechamel og mozerella. Sørg for at alle pladerne er helt sækket af sovs.


Kommentarer

Populære opslag