Nem blommekage
Her hos os er det bl.a blommers for tiden. For nogle uger siden var det vores reine Claude der var modne og nu vores Victoria blommer - igen i år er der rigtig mange lækre blommer!!
Det bliver derfor til både grød, spist frisk og til kage. Her en dejlig nem omskriver på en vildt lækker blommekage.
Ingredienser:
200 g flydende smør
300 g sukker
Korn af en vaniljestang
3 æg
1 dk mælk
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
150 g marcipan
6-8 blommer (anden frugt kan også bruges - med fordel bær fx brombær)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Først piskes flydende smør med sukker og vanilje - kornene fra vaniljestangen skrabes ud af stangen og blandes med lidt sukker. Massen piskes til cremet konsistens.
Herefter tilsættes æg og mælk under omrøring.
Hvedemel og bagepulver blandes og tilsættes dejen lidt efter lidt.
Marcipan rives ned i dejen og der røres godt, så det fordeles jævnt i dejen.
Dejen hældes ud i en smurt eller beklædt bradepande.
Blommer (eller anden frugt) renses og skæres i skiver. Blommerne fordeles udover dejen.
Kagen bages i ca. 35-45 min (afhænger af ovnens effektivitet og kagens tykkelse - ikke alle bradepander har samme mål) :-)
Kommentarer
Send en kommentar