Pære/brombærtærte med chokolade
Min bedre halvdel fik forleden dag fældet et pæretræ, som stod op af huset (og det får ikke). Jeg havde derfor en del pærere, der gerne ville bruges. Efter en del søgen fandt jeg en opskrift og efter lidt rettelser hist og her, er jeg kommet frem til følgende opskrift:
Pære/brombærtærte med chokolade
Ingredienser:
150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
½ tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand
4-6 pærer (det afhænger af størrelse og hvor fyldt man synes tærten skal være)
2-3 spsk brombærmarmelade
100 gram grofthakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Først blandes alle de tørre dele i en skål, hvor smøren dernæst smuldres i.
Æg og vand kommes i skålen og massen røres sammen (gerne på en røremaskine) til den er ensartet og fast.
Den færdige dej kan stilles på køl i en halv til en hel time (så er den nemmere at rulle ud), men kan sagtens bruges med det samme. Hvis ikke dejes køles ned kan det være svært at rulle dejen ud - og så er det jo heldigt at man sagtens kan nøjes med at trykke dejen ud i fadet.
Dejen skal deles i to lige store dele - den ene del er bunden og den anden bliver tærtens låg. Bunden fordeles i et tærtefad.
Pærer skraldes og skæres i både, der fordeles jævnt ud over bunden.
Hernæst fordeles både marmelade og chokolade i fadet.
Til sidst fordeles resten af dejen, som et låg henover fyldet.
Låget pensles nu med lidt vand og der drysses perlesukker over.
Bages ved 175 grader varmluftovn i 30-40 min
Tærten serveres lun med enten creme fraiche, flødeskum, skyr eller vaniljeis til.
God bagelyst :-)
Kommentarer
Send en kommentar