Chokoladekage med rødbede
Efter en tur i haven var der lidt rødbede, som gerne ville bruges og eftersom jeg var lækkersulten, så var det da på tide at få afprøvet en rødbedechokoladekage.
Følgende opskrift passer til en kage til ca. 8-10 personer.
Ingredienser:
- 175 g hvedemel
- 10 g bagepulver
- 50 g usødet kakaopulver
- 250 g sukker
- 3 æg
- 250 g rå og skrællet rødbede
- 2 dl smagsneutral olie
Glasur:
- 150 g flormelis
- 50 g usødet kakaopulver
- ca. en håndfuld kokos
- vand
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 200 grader (eller 180 grader ved varmluft).
De tørre ingredienser sigtes sammen i en skål (dvs. hvedemel, sukker, bagepulver og kakaopulver).
Skræl og riv rødbeden og put i en blender sammen med olie og æg. Massen blendes til en ensartet masse og kommes op i skålen med de tørre dele.
Dejen røres godt sammen og hældes i en smurt springform (24 cm), når dejen har en ensartet konsistens.
Bages midt i ovnen i ca. 30-40 min. og stilles herefter til afkøling.
Mens kagen køler lidt af, laver man glasuren: bland de tørre dele og kom (meget!!) lidt vand ved ad gangen, så glasuren ikke bliver for tynd.
Glasuren kommes på kagen, når denne er afkølet.
Kagen kan med fordel nydes sammen med lidt vaniljeis - velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar