Lækkert og nemt brød
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 400 g grahamsmel
- 2 dl havregryn
- 50 g gær
- 8 dl mælk (kan sagtens bages på vand i stedet for mælk)
- 1 spsk. mørkt farin
- 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
1. Oplæs gæren i mælken (evt. vande)t. Kom salt, mørk farin og havregryn i. Kom grahamsmel i.
2. Tilsæt hvedemel lidt af gangen. Dejen skal være som en tyk grød. ( den kan ikke æltes).
3. Dejen hældes i to små franskbrødsforme og sættes i en kold ovn. Alternativt kan man lave franskbrød af del halve dej og boller af resten. Jeg har prøvet at bruge mik muffinsforme til bollerne, hvilket fungere super godt.
4. Tænd ovnen på 185 grader. Brødet skal ikke hæve.
5. Lad brødet bage i 70 minutter. I en varmluftsovn bages brødet kun i ca. 45 - 50 minutter (laver man også boller i fx muffinsforme, skal bollerne ikke have helt så længe - så hen og mørk efter et par gange ril de lyder hule).
6. Brødet er klar, hvis det lyder hult, når du banker på det.
Opskriften er god, hvis man ikke har så meget tid igen til den helt store omgang bagning :-) ovenfor er billede, som også blev anvendt den anden dag, da jeg lavede marmelade - men her har jeg smurt marmeladen på en af de lækre boller.
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 400 g grahamsmel
- 2 dl havregryn
- 50 g gær
- 8 dl mælk (kan sagtens bages på vand i stedet for mælk)
- 1 spsk. mørkt farin
- 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
1. Oplæs gæren i mælken (evt. vande)t. Kom salt, mørk farin og havregryn i. Kom grahamsmel i.2. Tilsæt hvedemel lidt af gangen. Dejen skal være som en tyk grød. ( den kan ikke æltes).
3. Dejen hældes i to små franskbrødsforme og sættes i en kold ovn. Alternativt kan man lave franskbrød af del halve dej og boller af resten. Jeg har prøvet at bruge mik muffinsforme til bollerne, hvilket fungere super godt.
4. Tænd ovnen på 185 grader. Brødet skal ikke hæve.
5. Lad brødet bage i 70 minutter. I en varmluftsovn bages brødet kun i ca. 45 - 50 minutter (laver man også boller i fx muffinsforme, skal bollerne ikke have helt så længe - så hen og mørk efter et par gange ril de lyder hule).
6. Brødet er klar, hvis det lyder hult, når du banker på det.
Kommentarer
Send en kommentar