Lækre og hurtige belgiske vafler

Tidligere i dag kom manden og jeg til at snakke om belgiske vafler (husker nu ikke helt hvorfor?!). Nå, men det udmundede sig i, at jeg her til eftermiddag lavede en omgang belgiske vafler til os alle tre.

Den førte opskrift jeg fandt var noget mere omfattende, da denne skulle hæve af flere omgange. Valgte derfor at anvende en opskrift fra newyorkerbyheart, en herlig blogger som desværre ikke er blandt os længere, men som jeg jævnligt har fulgt.

I følge opskriften skulle der være til ca. 10 vafler - vi fik 9 stk og der kunne godt have været lit mere dj på de første. Så jeg tænker at 8 stk er passende næste gang.

Her kommer opskriften - tyvstjålet herfra

Ingredienser:
100 g sukker (jeg brugte ca. 75 g rørsukker)
2 tsk. vaniliesukker
2 æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
2 dl mælk

Fremgangsmåde:
Pisk smørret godt med en el-mikser først, så det bliver som skum. Tilsæt sukker, vaniliesukker og æg, rør det godt sammen. Bland melet og bagepulver, pisk det i ved laveste hastighed. Tilsæt tilsidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed. Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter. Dejen skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk. Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere. Bag dem ca. 2½-3 minutter, til de er gyldne. Læg dem på en bagerist, så de ikke blive bløde.

De smagte virkelig godt!! Og jeg skal helt sikkert lave dem igen, da det bare var super nemt!! :-) dog vil jeg sol først nævnt prøve den lit mere omfattende opskrift også. 

Kommentarer

  1. Hvor meget smør skal der i???

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har vel smeltet 40-50 g og jeg fik ikke brugt det hele. Så det er ganske lidt :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag