Pestofisk med spinatsalat
Denne opskrift er lavet fra bogen: Mad til 2 dage af Mette Mølbak - en bog der kan anbefales!
Jeg var alene hjemme, så lavede blot en enkelt portion - og jeg afveg fra den rigtige opskrift hist og her ;-)
Ingredienser:
2 rødspættefileter
2 spsk grøn pesto
Lidt olivenolie
Lidt vand
Salt og peber
Til salaten:
En god håndfuld frisk spinat
Et halvt til et helt æble (alt efter æblets størrelse)
Lidt tørrede tranebær
En håndfuld salatmix (nøddemix, der bl.a. kan kæbes i Netto)
Til dressing:
1 tsk kirsebæreddike
2 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 knisspids dijionsennep
Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 200 grader og fisk kommes i et ovnfast fad (fadet skal være tilpas stort til at fiskene ikke ligger ovenpå hinanden).
Smør pesto på fisken og kryds med salt og peber.
Hæld et skvat olie og en lille smule vand ved (her snakker vi 2-3 spsk).
Fisken kommes i ovnen i små 10 min (alt efter fileternes størrelse).
For at lave salaten skal spinat skylles og tørres godt (der kan gemme sig meget jord på spinat og det er bare ikke lækkert at tygge på!).
Æblerne skæres i små tern og kommes i en skål sammen med spinat.
Der tilsættes nu ca. en håndfuld tørrede tranebær samt salatmix.
Ingredienserne til dressingen røres sammen og hældes nu over salat - det hele vendes forsigtigt rundt. Selv brugte jeg ikke al dressingen, men gemte det overskydende i køleren til næste dag.
Det smagte bare super godt og var virkelig nemt og hurtigt at lave!
Kommentarer
Send en kommentar